Jeg @rbejder videre for dig!
14. april 2013 – 00:00 128 Kommentarer

Jeg er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Det har jeg været siden 2007. Jeg er mit partis Erhvervs- og vækstordfører. Derudover er jeg formand for Folketingets Transportudvalg og formand for Sydslesvigudvalget. Endelig er jeg medlem af Finansudvalget, Europaudvalget, Udenrigspolitisk Nævn, Skatteudvalget og Kulturudvalget samt af kontaktudvalget for det tyske mindretal i Danmark.

Bookmark and Share
Læs hele indlægget »
Fra medierne

Her er mine nyeste pressemeddelser, klip og kommentarer om mig og min politik fra medierne.

Videoer

Min politik set gennem mit kamera i mobilen. Følg med i mine løbende videohilsner fra Christiansborg og Sønderjylland.

Nyt om min politik

Det er lige straks valg. Heldigvis. Læs nyt om dansk politik, mit arbejde som ordfører og mine glødende ønsker om en ny regering i Danmark.

Alt det useriøse

Find ud af det, du ikke vidste. Se, hvad jeg særligt undrer mig over for tiden, og hvad jeg laver de få timer, jeg ikke laver politisk arbejde.

Jeg arbejder for dig

Jeg lytter til mine vælgere. Se meningerne om min politik, og læs mit ærlige svar på, hvad jeg vil gøre ved det.

Hjem » Nyt om min politik, Seneste blogindlæg, videoer og nyheder

Grænsekontrol truer samarbejde og vækst

Skrevet af d. 15. september 2011 – 08:53No Comment

Fælles indlæg om grænsekontrol af Franz Thoennes (SPD), MdB, Parlamentarischer Staatssekretär a.D. og Benny Engelbrecht (S), MF, Europaordfører:

I 1955 indgik Danmarks og Tysklands regeringschefer H.C. Hansen (S) og Konrad Adenauer (CDU) Bonn – Københavns erklæringen i den ånd at det danske og det tyske folk skulle leve fredeligt sammen og udbygge deres samarbejde.
 
I denne ånd satsede den dansk/tyske mindretalsbefolkning på frihed og social sikkerhed i et fredeligt Europa. Værdier der især i de skandinaviske lande bliver værdsat højt. Der har udviklet sig et tæt kulturelt samarbejde som har ført til en enestående fælles udvikling i grænseregionen. Grænseregionen har de sidste årtier profiteret af dette. Den har ført til en regional overgennemsnitlig økonomisk udvikling for mennesker og virksomheder.

Det er derfor kun rigtigt at mindretalspartierne gav deres stemmer imod aftalen om permanent grænsekontrol. Den af den danske regering og Dansk Folkeparti indgåede aftale om genetablering af en permanent tilstedeværelse af toldere ved grænsen er at betragte som uansvarlig. Frygten for at hverdagen bliver besværliggjort i grænseområdet af et parti som ønsker at male frygten for udenlandske kriminelle er nemlig begrundet.
Den nyindførte kontrol sætter det tætte samarbejde og udvikling som har været så vigtigt for grænseregionen over styr. 

For fremtidige udfordringer er aftalen om grænsekontrol, et forkert signal at sende. Vi retter vores kritik mod den danske regering og deres støtteparti Dansk Folkeparti, idet de begrænser Danmarks indflydelse i et fremadrettet samarbejde.

Aftalen om grænsekontrol strider ligeledes mod Schengenaftalens ånd som bygger på samarbejde og social økonomisk lighed med henblik på videreudvikling af arbejdsmarkedet.

Det meget snævre flertal der har indgået aftalen, udstiller det pinlige i beslutningens symbolværdi, men fører også til en fuldstændig unødvendig dårlig stemning mellem Danmark og de andre europæiske lande, selvom alle burde være klar over at Danmark er vigtigt for Europa og Europa er vigtig for et velfungerende Danmark.

Måske forundrede det nogle danskere at der fra tysk side kom så massiv kritik, over det Venstre og Konservative har fremhævet blot er et par toldere, men grænsekontrollen førte især i Tyskland til heftige emotionelle diskussioner. Især fordi man følte det som et angreb på det man i grænseregionen er så stolte af; det fremragende grænseoverskridende samarbejde.

Den tyske kritik overraskede især Dansk Folkeparti som gennem et årti har været bagmænd til symbolpolitikken om grænsebomme, men for os socialdemokrater kom kritikken ikke spor som en overraskelse. Vi har forståelse for vigtigheden af det engagerede samarbejde og de værdier om vægtning af åbenhed der er vejen frem for et godt grænseoverskridende samarbejde i Europa. Derfor ønsker vi ikke en grænsekontrol, der begrænser vores samarbejdsudvikling og gode naboforhold.

Tyskland har i forhold til Danmark klaret sig meget bedre gennem krisen indtil nu, hvilket kan henføres hen til forlængede arbejdsløshedspenge, bedre uddannelsesmuligheder og adgang til praktikpladser. Dertil kommer et tæt samarbejde mellem arbejdsgivere, faglige organisationer og regeringen. Denne tilgang har de tyske socialdemokraterne haft stor indflydelse på.

Selvom Tyskland blandt andet stadig mangler lovgivning omkring minimumsløn, regler for lovgivning omkring lånearbejdere og etablering af fuldtidsstillinger må man sige at Tyskland har klaret sig rigtigt godt igennem krisen i forhold til resten af Europa.
Tyskland har generelt betragtet en stigende efterspørgsel på arbejdskraft og investeringer.

Helt anderledes end i Danmark og især Sønderjylland som har været hårdt ramt af finanskrisen og dagligt mister arbejdspladser.

Den danske regering har blot set passivt til og har ikke været i stand til at skabe hverken jobs eller praktikpladser til regionen eller Danmark.

Den symbolske handling med at genetablere grænsekontrol skal den sønderjyske befolkning nu bøde for, fordi vi betaler regningen med færre og færre arbejdspladser i grænseregionen. Samarbejdet bliver undergravet og forværres i stedet for at udvikle det.

Vi er overbevist om at en sikring af arbejdspladser og bekæmpelse af terrorisme kun kan ske i et tæt samarbejde mellem tysk og dansk politi. Vi tager truslen om terror og kriminalitet meget alvorligt. Frygten for om der vil være arbejde og uddannelsesmuligheder hvis vi styrker det internationale samarbejde og den kulturelle forskellighed over grænsen er forkert. Det giver en falsk tryghed hvis man forsøger at bilde den danske befolkning ind at der ved hjælp af grænsekontrol er gjort op med kriminaliteten. De kriminelle er ikke dumme, de kører blot udenom kontrollen. Vi mener at mobile kontroller er vejen frem da de ikke er forudsigelige.

Udveksling og erfaring mellem tyske og danske toldere er vejen frem, sammen med et større personale som socialdemokraterne har foreslået siden 2009. Et bedre samarbejde opnås ikke ved at vi siger farvel og tak til de europæiske retningslinjer, men ved at vi afskaffer grænsekontrollen og udbygger det grænseoverskridende samarbejde.

Den positive økonomiske udvikling har hidtil været stærkt afhængig af at der var åbne grænser. Socialdemokraterne vil sørge for at der igen vil være åbent for samarbejde hen over grænsen for at sikre arbejdspladser og uddannelsesmuligheder. Vi, danske og tyske socialdemokrater, vil bringe os tilbage på ret kurs og ihærdigt arbejde for at få bugt med terrorisme og kriminalitet men uden den overflødige barriere ved grænsen.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar!

Husk at tilmelde dig kommentarsporet via RSS .

Du kan benytte disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne hjemmeside benytter Gravatar. For at opsætte din egen avatar, kan du registrere dig på gravatar.com.