Jeg @rbejder videre for dig!
14. april 2013 – 00:00 128 Kommentarer

Jeg er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Det har jeg været siden 2007. Jeg er mit partis Erhvervs- og vækstordfører. Derudover er jeg formand for Folketingets Transportudvalg og formand for Sydslesvigudvalget. Endelig er jeg medlem af Finansudvalget, Europaudvalget, Udenrigspolitisk Nævn, Skatteudvalget og Kulturudvalget samt af kontaktudvalget for det tyske mindretal i Danmark.

Bookmark and Share
Læs hele indlægget »
Fra medierne

Her er mine nyeste pressemeddelser, klip og kommentarer om mig og min politik fra medierne.

Videoer

Min politik set gennem mit kamera i mobilen. Følg med i mine løbende videohilsner fra Christiansborg og Sønderjylland.

Nyt om min politik

Det er lige straks valg. Heldigvis. Læs nyt om dansk politik, mit arbejde som ordfører og mine glødende ønsker om en ny regering i Danmark.

Alt det useriøse

Find ud af det, du ikke vidste. Se, hvad jeg særligt undrer mig over for tiden, og hvad jeg laver de få timer, jeg ikke laver politisk arbejde.

Jeg arbejder for dig

Jeg lytter til mine vælgere. Se meningerne om min politik, og læs mit ærlige svar på, hvad jeg vil gøre ved det.

Hjem » Fra medierne, Seneste blogindlæg, videoer og nyheder

Hvor er VKOs ambitioner for Syd- og Sønderjylland?

Skrevet af d. 12. september 2011 – 04:58No Comment

Jeg har i de seneste uger deltaget i talrige debatmøder hvor jeg har fremsat mine bud på en  vækstdagsorden for Sydjylland. Overalt bliver jeg mødt med de samme tomme riller fra regeringens repræsentanter, som vi hører i de landsdækkende debatter.

Det er bare ikke nok at tænke høje tanker om Kina og Brasilien – vi skal koble os på det tyske vækstlokomotiv. Staten skal hjælpe erhvervslivet med såkaldte ’erhvervskaravaner’, så nordtyske virksomheder sikres et bedre kendskab til dansk erhvervslivs kompetencer. Et grænseuniversitet skal sikre at vi får lagt fundamentet til en økonomi, der krydser grænsen til Slesvig-Holsten. Har VKO ingen konkrete ambitioner for Syd- og Sønderjylland? 

Mere detaljeret er det jeg ønsker:

1) Respekt for de ledige
Der skal andre boller på suppen: Der er for meget kontrol. Vi kender til alt for mange eksempler, hvor ledige tvinges til at sende et bestemt antal ansøgninger om ugen, eller at ledige skal klikke på en hjemmeside for at vise, at man søger arbejde.
De ledige vil gerne have arbejde, derfor vil vi ændre beskæftigelseslovgivningen fra at være et tungt bureaukrati til at være et tillidssystem. Derudover skal en stor del af arbejdet med at finde job til de ledige flyttes fra jobcentrene og over til A-kasserne. 

2) Syddansk erhvervsfremstød i Tyskland
En af måderne, hvorpå staten hjælper dansk erhvervsliv, er ved at lave erhvervskaravaner. Et eksempel er, når kongehuset laver et officielt statsbesøg. Her følger flere repræsentanter fra dansk erhvervsliv med, som får en unik chance for at mødes med værtsnationens erhvervsliv. Det samme princip skal bruges til at lave en erhvervskaravane i Tyskland med danske virksomheder, der mødes med tyske virksomheder. På den måde får nordtyske virksomheder et bedre kendskab til dansk erhvervslivs kompetencer.
Til formålet bør der nedsættes en kommission til granskning og definering af de problemer, der på nuværende tidspunkt eksisterer. 

3) Grænseuniversitet
Et grænseuniversitet skal ikke være en uddannelse i sig selv. Det skal være et samarbejde mellem alle syddanske og nordtyske uddannelsesinstitutioner. Et projekt med fokus på etablering af en vidensregion er allerede sat i søen. Tyskerne skal vide hvad danskere kan, og det lærer de ved at tage noget af deres uddannelse i Danmark. Omvendt skal danske erhvervsdrivende også kende mere til det tyske arbejdsmarked og deres erhvervsliv. Det gør vi ved at danske studerende tager noget af deres uddannelse i Tyskland, og at ansatte i erhvervslivet efteruddanner sig med Tyskland for øje. På den måde får vi lagt fundamentet til en økonomi, der krydser grænsen til Slesvig-Holsten.
Også her ønsker jeg at nedsætte en kommission, som skal undersøge eksisterende samarbejdsproblemer. Jeg ved, at der allerede nu er en serie af problemer.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar!

Husk at tilmelde dig kommentarsporet via RSS .

Du kan benytte disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne hjemmeside benytter Gravatar. For at opsætte din egen avatar, kan du registrere dig på gravatar.com.