Jeg @rbejder videre for dig!
14. april 2013 – 00:00 128 Kommentarer

Jeg er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Det har jeg været siden 2007. Jeg er mit partis Erhvervs- og vækstordfører. Derudover er jeg formand for Folketingets Transportudvalg og formand for Sydslesvigudvalget. Endelig er jeg medlem af Finansudvalget, Europaudvalget, Udenrigspolitisk Nævn, Skatteudvalget og Kulturudvalget samt af kontaktudvalget for det tyske mindretal i Danmark.

Bookmark and Share
Læs hele indlægget »
Fra medierne

Her er mine nyeste pressemeddelser, klip og kommentarer om mig og min politik fra medierne.

Videoer

Min politik set gennem mit kamera i mobilen. Følg med i mine løbende videohilsner fra Christiansborg og Sønderjylland.

Nyt om min politik

Det er lige straks valg. Heldigvis. Læs nyt om dansk politik, mit arbejde som ordfører og mine glødende ønsker om en ny regering i Danmark.

Alt det useriøse

Find ud af det, du ikke vidste. Se, hvad jeg særligt undrer mig over for tiden, og hvad jeg laver de få timer, jeg ikke laver politisk arbejde.

Jeg arbejder for dig

Jeg lytter til mine vælgere. Se meningerne om min politik, og læs mit ærlige svar på, hvad jeg vil gøre ved det.

Hjem » Nyt om min politik, Seneste blogindlæg, videoer og nyheder

Skal en Hummer afgiftsfritages?

Skrevet af d. 3. september 2011 – 06:13No Comment

Arkivfoto: Benny Engelbrecht ser på forundersøgelserne til et geotermisk projekt der skal være med til at gøre Sønderborg CO2 neutral i 2029

Socialdemokraterne vil indføre en flyafgift for at tilskynde mere klimavenlige transportformer som tog. I dag er flybrændstof fritaget for afgift, mens diesel til tog, som trods alt forurener mindre, må betale afgift. Det svare til at afgiftfritage en Hummer og brandbeskatte en Toyota Prius. Ingen vil synes det er fair.

Flytrafikken yder et væsentligt bidrag til CO2-udledningen. Alene af den grund giver det simpelthen ikke mening denne trafikform fuldstændig afgiftsfritages. Det medfører en konkurrenceforvridning til fordel for det mest forurenede valg.

Regeringen og opposition har et og samme mål, når det gælder klima. Vi skal være fri for olie, gas og kul i 2050 inklusiv transportsektoren. Det står i vores plan, det står i deres. Men forskellen mellem os og dem er, at vi gør noget for at opnå målsætningen, mens regeringens løfter ind til videre ser ud til at være tom snak.

Peter Christensen (V), Eva Kjer Hansen (V), Charlotte Sahl Madsen (K), Hans Chr. Schmidt (V) og Ellen Trane Nørby (V) har alle kritiseret, at afgiften vil lukke flyruter og skade væksten. Ja, de nærmest håner os for at indføre en afgift, der gavner klimaet. Som man dog kan læse i JyllandsPostens faktatjek fredag den 2/9 holder argumentet om at 75 kroner vil lukke lufthavne ikke. Priserne på flybilletter er nemlig steget langt mere fra 2010 til 2011, uden det har haft negativ virkning.

Vores hensigt er naturligvis heller ikke lukninger. Det kommer heller ikke til at ske.

Vor tyske nabo mod syd har den 1. januar i år indført en lignende passagerafgift, hvor over halvdelen af skatteindtægterne kommer fra indenrigsflyvninger.

Alligevel vurderer den tyske regering ikke, at flyskatten har haft indflydelse på de tyske flyselskaber konkurrencesituation. Heller ikke antallet af passagerer er faldet i små og mellemstore lufthavne.

Vi vil ikke skabe vækst på bekostning af klimaet – som ser ud til at være Venstres tilgang. Vi vil skabe vækst ved at beskytte klimaet. Det er en tankegang der netop i Sønderborg, hvor man satser stort på at blive CO2 neutrale i år 2029, burde være helt naturlig. Også for borgerlige politikere.

For at skabe vækst uden at gå på kompromis med klimaet har vi eksempelvis foreslået et fradrag på 1 mia. kr. til virksomheder, der investerer i klimavenlige løsninger – ikke mindst til gavn for de mange greentech virksomheder i provinsen.

Men vi kan ikke tjene penge på grønne teknologier uden at have høje ambitioner eller anvende teknologierne selv.

Derfor har vi lagt en række forslag på bordet som skal gennemoprette dansk økonomi og skabe arbejdspladser, men som også bidrager til at nå Danmarks klimamålsætninger.

Vi indrømmer blankt, at det ikke bliver nemt – og det er ikke alt sammen lige populært. Men vi tager fat.

Så tilbage står et meget simpelt spørgsmål: Hvad gør Venstre? Hvad gør Konservative? Hvor er deres grønne vækstinitiativer? 

Bookmark and Share

Skriv en kommentar!

Husk at tilmelde dig kommentarsporet via RSS .

Du kan benytte disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne hjemmeside benytter Gravatar. For at opsætte din egen avatar, kan du registrere dig på gravatar.com.