Jeg @rbejder videre for dig!
14. april 2013 – 00:00 128 Kommentarer

Jeg er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Det har jeg været siden 2007. Jeg er mit partis Erhvervs- og vækstordfører. Derudover er jeg formand for Folketingets Transportudvalg og formand for Sydslesvigudvalget. Endelig er jeg medlem af Finansudvalget, Europaudvalget, Udenrigspolitisk Nævn, Skatteudvalget og Kulturudvalget samt af kontaktudvalget for det tyske mindretal i Danmark.

Bookmark and Share
Læs hele indlægget »
Fra medierne

Her er mine nyeste pressemeddelser, klip og kommentarer om mig og min politik fra medierne.

Videoer

Min politik set gennem mit kamera i mobilen. Følg med i mine løbende videohilsner fra Christiansborg og Sønderjylland.

Nyt om min politik

Det er lige straks valg. Heldigvis. Læs nyt om dansk politik, mit arbejde som ordfører og mine glødende ønsker om en ny regering i Danmark.

Alt det useriøse

Find ud af det, du ikke vidste. Se, hvad jeg særligt undrer mig over for tiden, og hvad jeg laver de få timer, jeg ikke laver politisk arbejde.

Jeg arbejder for dig

Jeg lytter til mine vælgere. Se meningerne om min politik, og læs mit ærlige svar på, hvad jeg vil gøre ved det.

Hjem » Nyt om min politik, Seneste blogindlæg, videoer og nyheder, Videoer

Vækst i Syd- og Sønderjylland

Skrevet af d. 7. september 2011 – 21:106 Comments
YouTube-forhåndsvisningsbillede

Socialdemokraterne og SF har på Benny Engelbrechts initiativ fremlagt et fælles udspil med det formål at skabe vækst og arbejdspladser i Syd- og Sønderjylland. Fokus er på grænseoverskridende samarbejde og perspektiverne i at få erhvervsliv, infrastruktur og uddannelser til at spille bedre sammen i grænseregionen.

De tre elementer i udspillet er: 

1) Respekt for de ledige
Der skal andre boller på suppen: Der er for meget kontrol. Vi kender til alt for mange eksempler, hvor ledige tvinges til at sende et bestemt antal ansøgninger om ugen, eller at ledige skal klikke på en hjemmeside for at vise, at man søger arbejde.
De ledige vil gerne have arbejde, derfor vil vi ændre beskæftigelseslovgivningen fra at være et tungt bureaukrati til at være et tillidssystem. Derudover skal en stor del af arbejdet med at finde job til de ledige flyttes fra jobcentrene og over til A-kasserne. 

2) Syddansk erhvervsfremstød i Tyskland
En af måderne, hvorpå staten hjælper dansk erhvervsliv, er ved at lave erhvervskaravaner. Et eksempel er, når kongehuset laver et officielt statsbesøg. Her følger flere repræsentanter fra dansk erhvervsliv med, som får en unik chance for at mødes med værtsnationens erhvervsliv. Det samme princip skal bruges til at lave en erhvervskaravane i Tyskland med danske virksomheder, der mødes med tyske virksomheder. På den måde får nordtyske virksomheder et bedre kendskab til dansk erhvervslivs kompetencer.
Til formålet bør der nedsættes en kommission til granskning og definering af de problemer, der på nuværende tidspunkt eksisterer. 

3) Grænseuniversitet
Et grænseuniversitet skal ikke være en uddannelse i sig selv. Det skal være et samarbejde mellem alle syddanske og nordtyske uddannelsesinstitutioner. Et projekt med fokus på etablering af en vidensregion er allerede sat i søen. Tyskerne skal vide hvad danskere kan, og det lærer de ved at tage noget af deres uddannelse i Danmark. Omvendt skal danske erhvervsdrivende også kende mere til det tyske arbejdsmarked og deres erhvervsliv. Det gør vi ved at danske studerende tager noget af deres uddannelse i Tyskland, og at ansatte i erhvervslivet efteruddanner sig med Tyskland for øje. På den måde får vi lagt fundamentet til en økonomi, der krydser grænsen til Slesvig-Holsten.
Også her ønsker vi at nedsætte en kommission, som skal undersøge eksisterende samarbejdsproblemer. Jeg ved, at der allerede nu er en serie af problemer.

Bookmark and Share

6 Kommentarer »

 • Ken Petersen siger:

  Hej Benny
  Tak for autografen og snakken på EUC-Syd i Sønderborg d. 6.9.11

  Synes det er nogle gode og troværdige indlæg du kommer med, jeg bakker dig 100 % op i det du siger.
  Jeg mangler bare, at få svar på en ting om kontanthjælp, S.U og Aktivering.
  Det er om det kan være rimeligt, at en kontanthjælpsmodtager/aktivist for lidt arbejde inden de færdiguddannede for tilbudt arbejdet først, ved godt det er dyrere for en arbejdsplads, at tage de ufaglærte ind, men man bliver også nød til at se på HVEM der har gået og slidt og slæbt for, at tage sig en uddannelse, som de så ikke kan bruge bagefter.

  Venlig Hilsen
  Socialdemokratiskmedlem
  Ken Petersen

  P.S. Til næste valgmøde på facebook så behold slipset på.

 • [...] Vækst i Syd- og Sønderjylland [...]

 • [...] stå i spidsen for Danmark de næste fire år. Danmark har brug for nyt lederskab. Jeg har fremlagt en plan der skal skabe vækst i Syd- og Sønderjylland – en plan jeg vil arbejde for at gennemføre i de kommende år, hvis jeg bliver genvalgt til [...]

 • Hugo Sørensen siger:

  Uanset hvad Helle bliver spurgt om, og af hvem, kan hun kun svare baglens. Helle har en skattesag som hun ikke kan dømmes for, da den er forældet. OK, hvis jeg slår en ihjel i dag og det først opdages om 10 år, så har jeg da stadig slået en ihjel, uanset om jeg kan dømmes eller ej.

  Nu har jeg været medlem af Dansk Metal i 40 år, kæmpet for kortere arbejdstid, bedre løn og arbejdsforhold. Jeg har indirekte støttet rød blok økonomisk i samfulde 40 år. Nu vil Helle have mig til at gå op i tid, ned i løn og hæve skatten. Er den kvinde gået fuldstændig fra forstanden? Hvor er hendes retfærdighedssans, når hun samtidig går ind for at de højtlønnede skal beskattes i Schweiz, lease bil i Tyskland og lade børnene gå i privatskole?

 • Spørge Jørgen siger:

  Hvad er din holdning til en bro imellem Als og Fyn? -er det noget du vil arbejde for?

  -Vil det ikke efter din mening give tiltrængt vækst i både grænseregionen og på sydfyn, samt afhjælpe traffikproblemer i trekantsområdet?

  /Jørgen

 • @ Spørge Jørgen: Jeg vil gerne opfordre til at du ikke skriver under pseudonym fremover. Jeg mener at en fast forbindelse er interessant, men som jeg har udtalt i pressen mener jeg at man skal overveje en tunnel løsning af hensyn til miljøudfordringen

Skriv en kommentar!

Husk at tilmelde dig kommentarsporet via RSS .

Du kan benytte disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denne hjemmeside benytter Gravatar. For at opsætte din egen avatar, kan du registrere dig på gravatar.com.